En aquests moments es parla clarament de “transformació digital”, per tant cal tenir clar “per què, per què i com hem d’estar a les xarxes socials”.

Hem de tenir clar diferents conceptes:

Què busquen els consumidors de les empreses als mitjans socials? :

Transparència i honestedat , la informació de l’empresa ha d’emetre’s amb claredat.

El missatge ha de ser bidireccional , el consumidor vol rebre missatges, però també emetre’ls.

El client valora la rapidesa a l’hora de rebre respostes a les vostres preguntes a través de les xarxes socials. Vol que les notícies de l’empresa estiguis primer a les xarxes socials, ja que és on s’informa primer.

Influència , l’usuari desitja rebre missatges interessants, poder distribuir-los entre les xarxes socials. Comentar-los amb els contactes amics per valorar el servei que els poden donar.

Un seguidor espera aconseguir beneficis en seguir una marca, li permet formar part d’un club exclusiu del que obtindrà avantatges.

El futur a les xarxes socials
Ser on hem de tenir cura dels que ens segueixen

Quins compromisos han d’assumir les empreses a les xarxes socials? :

Les empreses han d’assegurar-se de conèixer les diferents xarxes socials . Considerar quines són les que han d’usar. Aprendre a utilitzar correctament on s’estigui. Crear continguts que siguin interessants, tant per als seus seguidors, com per als que poden arribar a ser-ho.

L’empresa ha de tenir clar que a més d’emetre missatges, ha de contestar tots els missatges que rebi i generar conversa.

L’usuari valora la sinceritat de l’empresa a la qual segueix, i serà impossible recuperar la confiança si se sent traït.

La figura del responsable dels mitjans socials a l’empresa ha de ser professional, formada entre el personal de l’empresa o provinent-ne de fora. És una funció molt important la que té i ha de ser la persona adequada per dur a terme una tasca, a hores d’ara vital, a l’empresa.

Cal plantejar-se metes a mitjà i llarg termini . Establir un pla d’actuació estratègic per aconseguir uns objectius, i saber que no hi ha resultats immendiats.

Tenir clar que cal l’engagement amb els usuaris :

Cal dialogar , millor dit, és fonamental. Escoltar els comentaris de la comunitat serà fonamental per orientar-nos a la nostra ruta a les xarxes socials.

La nostra principal eina per generar interacció és generar contingut de qualitat . Un contingut bo, diferent i especial farà que ens diferenciem de la nostra competència i cridarà l’atenció a les xarxes.

La gent espera que l’empresa aporti valor al seu seguiment: descomptes, promocions especials, informació rellevant.

La nostra comunitat espera una relació de confiança que mai no ha de ser traïda, ja sabem el que costa guanyar un clients i com n’és de fàcil perdre’l.

La marca ha de romandre atenta sempre a les noves tendències ia tots els missatges que ens enviïn els membres de la nostra comunitat, avançar-nos a la nostra competència.

Comunitats a les xarxes socials
Tenir cura de la comunitat, fer-ho és mantenir un pilar decisiu

I si tenim un comerç per a venda on-line cal fer una altra volta de rosca a les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Ver más

  • Responsable: Jesús Rodríguez Sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad