Les paraules que expressem tenen el poder de fer-nos sentir bé amb nosaltres, amb els altres i amb el món en general. També ens poden limitar i fer que ens sentim malament. Hem de saber com fer servir un llenguatge més positiu.

Parar més atenció a les paraules que utilitzem és important per expressar clarament el que volem dir i ens permetrà tenir un llenguatge més positiu .

Petits canvis en el nostre llenguatge ens permetran expressions més positives que afavoriran les nostres relacions, els nostres missatges i crearà confiança en qui ens escolti.

L’escriptora Gill Hasson , una gran experta en intel·ligència emocional, al seu llibre “Practica el Pensamiento Positivo”, ens presenta unes pautes pel que fa a com emprar certes paraules.

Ens diu: “Substitueix les negacions per afirmacions i els “no puc” per “puc”. Creiem afirmacions que ens permetin tenir un llenguatge sempre positiu, és millor dir allò que podem fer que allò que no podem.

Practica el pensament positiu
És millor dir fer allò que podem fer que allò que no podem

No fem servir com a generalització les paraules: “mai”, “tot” i “sempre”, tendeixen a crear sentiments de frustració i decepció.

La paraula “encara” ens dóna l’opció que res no està definit i en el llenguatge positiu ens indica que qualsevol cosa té solució.

La Sra. Hasson ens parla de dues paraules: “però” i “i”. “Però ” és una paraula que normalment minimitza les paraules anteriors, en molts casos les mateixa frase substituint el “però” per “i” donarà a la frase un caràcter més positiu.

En certs moments la paraula “però” devalua les paraules que el precedeixen, emprar a les frases la paraula però treu valor al que si es va fer. Emprar la paraula “i” dóna una continuïtat a l’acció, “queden coses per dir” .

La paraula “i” impulsa a completar la frase de manera positiva, que és allò que ens interessa quan comuniquem.

La paraula “però” també funciona al revés, podem fer-ho servir per donar caràcter positiu a una frase que comença amb un pensament negatiu.

Per finalitzar un petit pas substituint les paraules “hauria” o “no hauria de” per la paraula “podria”. Quan fem servir la paraula “podria” estem decidint sobre el que pensem, diem, sentim i fem.

No oblidem que vivim en una societat globalitzada i que “som el que compartim i escoltem”.

La paraula “encara” ens dóna l’opció que res no està definit i en el llenguatge positiu ens indica que qualsevol cosa té solució.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Jesús Rodríguez Sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad